Το πιστοποιητικό ΔΕΗ είναι ένα έγγραφο που πρέπει να εκδίδεται με βάση τον υπάρχοντα νόμο για κάθε κτίριο από την 1η Νοεμβρίου του 2011. Η αξία του δεν περιορίζεται σε μια απλή υποχέρωση προς της ΔΕΗ αλλά είναι απαραίτητο για την πιστοποίηση της ασφάλειας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ενός κτιρίου και απαιτείται να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όσων δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό. Για την έκδοση ενός έγκυρου πιστοποιητικού θα πρέπει να πληρούνται οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.

  Οι εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι μας, χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, με ειδικά όργανα μέτρησης και ελέγχου, δίνοντάς σας όλες τις ακριβείς πληροφορίες για το που καταναλώνεται η ενέργεια και ποιοι είναι οι τρόποι για την μειώσετε και να μην κάνετε σπατάλες.

  Η εν λόγω διάταξη έχει εφαρμογή από την ημέρα ισχύος του Νόμου, δηλαδή από τις 09/11/2015 και αφορά και τις μεταβιβάσεις ακινήτων εκτός από τις μισθώσεις. Επιπλέον, από 1.1.2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (Π.Ε.Α.) και για κτίσματα μικρότερα των 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται , άρα και υποχρεωτική η δήλωση του στα Ηλεκτρονικά Μισθωτήρια από την ίδια ημερομηνία. Σε περίπτωση μη έκδοσης του πιστοποιητικού επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ στον κατά νόμο δικαιούχο, δηλαδή στον ιδιοκτήτη ή εντολοδόχο διαχείρισης του ακινήτου από τον ιδιοκτήτη. Τέλος, η έκδοση του πιστοποιητικού θα πρέπει να προηγείται της υπογραφής του συμβολαίου μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή, καθώς σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού θα πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο συμβόλαιο.

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ ( έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου, όπως συχνά λέγεται);

Η έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ απαιτείται στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Όταν ο πελάτης ζητήσει αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η και έχει λήξει το πιστοποιητικό ΔΕΗ (Για μονοκατοικίες, διαμερίσματα έχει διάρκεια ισχύος 14 έτη).

 • Όταν ο πελάτης ζητήσει επανασύνδεση και έχει λήξει το πιστοποιητικό ΔΕΗ.

 • Για ηλεκτροδότηση εργοταξιακής παροχής. Εργοταξιακή Παροχή Ρεύματος.

 • Μετά την αποπεράτωση της κατασκευής κάθε ηλεκτρικής εγκατάστασης και πριν να τεθεί σε λειτουργία από τον χρήστη, για να διαπιστωθεί ότι έχουν τηρηθεί οι απαιτήσεις του Προτύπου ΕΛΟΤ ΗD 384 αλλά και της ισχύουσας Νομοθεσίας.

 • Μετά από την αποπεράτωση των σχετικών εργασιών και πριν να τεθεί σε λειτουργία η επέκταση ή το τροποποιημένο τμήμα της εγκατάστασης.

Η διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού ΔΕΗ

  Γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις και έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης του χώρου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει το ρελέ διαφυγής τάσης εγκατεστημένο στον πίνακα. Σε περίπτωση, που δεν υπάρχει αναλαμβάνουμε τη διαδικασία τοποθέτησης προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων πιστοποιημένων προδιαγραφών. Θα ήταν, επίσης, χρήσιμο να υπάρχει ένα σκαρίφημα ή μια κάτοψη του χώρου για τον οποίο εκδίδεται το πιστοποιητικό. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν κακοτεχνίες και σφάλματα αναλαμβάνουμε να αποκατασταθούν, πριν προχωρήσουμε στην έκδοση του πιστοποιητικού. Άμεσα σας παραδίδουμε το πιστοποιητικό ΔΕΗ ελεγμένο από τους πιστοποιημένους ηλεκτρολόγους μας.

Το Πιστοποιητικό ΔΕΗ  περιλαμβάνει:

 • Υπεύθυνη δήλωση αδειούχου ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη

 • Έκθεση παράδοσης ηλεκτρικής εγκατάστασης

 • Πρωτόκολλο ελέγχου ηλεκτρικής εγκατάστασης κατά ΕΛΟΤ HD 384.

 • Ηλεκτρολογικά σχέδια κάτοψης ή ηλεκτρολογικό σκαρίφημα του πίνακα και της εγκατάστασης στο χώρο. Ηλεκτρολογικό Σχέδιο όπου περιλαμβάνονται: Η θέση των σταθερών ηλεκτρικών συσκευών και κινητήρων, η διαδρομή των ηλεκτρικών γραμμών, εφόσον έχουν διατομή ίση ή μεγαλύτερη του 1,5mm2, η θέση των διακοπτών, ρυθμιστών, κομβίων, ανιχνευτών, θερμοστατών, ρευματοδοτών και πινάκων σε σχέση με το ακίνητο

 • Μονογραμμικό σχέδιο του πίνακα εγκατάστασης.


Πόσα έτη διαρκεί το Πιστοποιητικό ΔΕΗ;

 • Για κατοικίες, οικιακούς χώρους έχει διάρκεια για 14 χρόνια.

 • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους έχει διάρκεια για 7 χρόνια.

 • Για κλειστούς επαγγελματικούς χώρους με εύφλεκτα υλικά, έχει διάρκεια για 2 χρόνια.

 • Για χώρους ψυχαγωγίας απαιτείται η έκδοση του πιστοποιητικού κάθε χρόνο.

 • Για επαγγελματικές εγκαταστάσεις στο ύπαιθρο (μαρίνες, πισίνες, κάμπινγκ κ.α.) τουλάχιστον κάθε χρόνο και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης, πριν από την επανασύνδεση.

 • Για όλες τις παραπάνω χρήσεις εφόσον προκύπτει αλλαγή χρήσης της Εγκατάστασης.

 • Για όλες τις παραπάνω κατηγορίες εφόσον η Εγκατάσταση πληγεί από θεομηνίες (πλημμύρες, σεισμούς).

 • Μετά από σοβαρά ατυχήματα ή συμβάντα (πυρκαγιά, ηλεκτροπληξία).

 • Μετά από καταγγελία φυσικών ή νομικών προσώπων.

Τι σας προσφέρουμε:

  Αναλαμβάνουμε την άμεση έκδοση του πιστοποιητικού της ΔΕΗ. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 7600782 ή στείλτε το αίτημά σας στην φόρμα επικοινωνίας. Μέσα σε 24 ώρες (εντός Αττικής), το Πιστοποιητικό ΔΕΗ για το ακίνητό σας έρχεται στην πόρτα σας.

 

Διεύθυνση

Αργυρουπόλεως 26, Βύρωνας, 16232

Ωράριο Λειτουργίας:  Δευτέρα - Παρασκευή : 09.00 - 17.00

Σάββατο : 09.00 - 13.00

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Emailenergytechhellas@gmail.com

Τηλέφωνο: 210 7600782

Κινητό: +30 6977406441

Ακολουθήστε μας στα Social

Search