Συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες και τι κάνουμε

  Ηλεκτρολογικές βλάβες συμβαίνουν σε κάθε ηλεκτρολογική εγκατάσταση, κάποιες πιο απλές και κάποιες επικίνδυνες που χρειάζονται άμεσα παρέμβαση ηλεκτρολόγου.

Ποιες είναι όμως  οι πιο συχνές ηλεκτρολογικές βλάβες;

Θερμοσίφωνας

  Ελέγχουμε αν ανάβει το λαμπάκι στον πίνακα του σπιτιού. Αν δεν ανάβει τότε πιθανόν να έχει χαλάσει η ασφάλεια του θερμοσίφωνα. Αν ανάβει και δεν έχουμε ζεστό νερό είναι πιθανό να έχει χαλάσει είτε ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα, είτε να έχει καεί η αντίσταση του θερμοσίφωνα η οποία και ζεσταίνει το νερό.

Καμένη ασφάλεια

  Αν παρατηρούμε ότι το σπίτι δεν έχει ρεύμα ελέγχουμε πρώτα αν έχουμε διακοπή ρεύματος. Στην συνέχεια ελέγχουμε με λεπτομέρεια τον πίνακα του σπιτιού και παρατηρούμε αν υπάρχουν κατεβασμένες επιμέρους ασφάλειες. Αν όλες η ασφάλειες είναι ανεβασμένες και δεν έχουμε ρεύμα, το πιο πιθανό είναι να έχει καεί η ασφάλεια είτε στον πίνακα είτε στο ρολόι της ΔΕΗ.

Χαλασμένη ασφάλεια

  Αν δεν ανάβουν τα φώτα στο δωμάτιο και δεν λειτουργούν οι ηλεκτρικές συσκευές, το πιθανότερο είναι να έχει πέσει κάποια ασφάλεια στον πίνακα. Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει η ασφάλεια και να θέλει αντικατάσταση.

Βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής γραμμής

  Σε παλιές κυρίως εγκαταστάσεις, όπου οι ηλεκτρικές γραμμές είναι λίγες και ταλαιπωρημένες, οι γραμμές του ρεύματος συχνά βραχυκυκλώνουν. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η υπερφόρτωση των ηλεκτρικών γραμμών και στην περίπτωση αυτή απαιτείται η επισκευή – αντικατάσταση του τμήματος που έχει βλάβη. Να αποφεύγετε σε παλιές εγκαταστάσεις την ηλεκτροδότηση θερμαντικών σωμάτων σε απλές γραμμές(όχι ενισχυμένες). Ενισχυμένη γραμμή είναι για παράδειγμα η γραμμή του πλυντηρίου.

Χαλασμένη πρίζα

  Από τις πιο συνηθισμένες βλάβες είναι μια πρίζα που έχει φύγει ή μια πρίζα που έχει καεί, ακόμα και μια πρίζα που έχει χαλαρωμένες επαφές και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην εγκατάσταση. Αντικαταστήστε άμεσα το ελαττωματικό υλικό.

Βλάβη ηλεκτρικού πίνακα

  Αν καταλάβετε έντονη μυρωδιά καμένου που έρχεται μέσα από τον ηλεκτρικό πίνακα τότε πρέπει να κλείσουμε τα φώτα και να σβήσουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές. Καλούμε ηλεκτρολόγο άμεσα. Κάποιο καλώδιο έχει υπερθερμανθεί ή κάποια ασφάλεια έχει καεί. Το πρόβλημα μπορεί να είναι επικίνδυνο ακόμα και αν η μυρωδιά φύγει, επομένως επικοινωνήστε άμεσα με τον ηλεκτρολόγο σας.

Όποια βλάβη και να συμβεί καλό είναι να πάρετε μια συμβουλή από ένα έμπειρο ηλεκτρολόγο για την ασφάλειά σας.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε! Στείλτε μας το αίτημά σας ή καλέστε μας στο 210 7600782

 

Διεύθυνση

Αργυρουπόλεως 26, Βύρωνας, 16232

Ωράριο Λειτουργίας:  Δευτέρα - Παρασκευή : 09.00 - 17.00

Σάββατο : 09.00 - 13.00

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Emailenergytechhellas@gmail.com

Τηλέφωνο: 210 7600782

Κινητό: +30 6977406441

Ακολουθήστε μας στα Social

Search