Το πιστοποιητικό ΔΕΗ είναι ένα έγγραφο που πρέπει να εκδίδεται με βάση τον υπάρχοντα νόμο για κάθε κτίριο από την 1η Νοεμβρίου του 2011. Η αξία του δεν περιορίζεται σε μια απλή υποχέρωση προς της ΔΕΗ αλλά είναι απαραίτητο για την πιστοποίηση της ασφάλειας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ενός κτιρίου και απαιτείται να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια όσων δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό. Για την έκδοση ενός έγκυρου πιστοποιητικού θα πρέπει να πληρούνται οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.

  Οι εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι μας, χρησιμοποιούν τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, με ειδικά όργανα μέτρησης και ελέγχου, δίνοντάς σας όλες τις ακριβείς πληροφορίες για το που καταναλώνεται η ενέργεια και ποιοι είναι οι τρόποι για την μειώσετε και να μην κάνετε σπατάλες.

  Η εν λόγω διάταξη έχει εφαρμογή από την ημέρα ισχύος του Νόμου, δηλαδή από τις 09/11/2015 και αφορά και τις μεταβιβάσεις ακινήτων εκτός από τις μισθώσεις. Επιπλέον, από 1.1.2016 είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού (Π.Ε.Α.) και για κτίσματα μικρότερα των 50 τ.μ., όταν αυτά ενοικιάζονται ή πωλούνται , άρα και υποχρεωτική η δήλωση του στα Ηλεκτρονικά Μισθωτήρια από την ίδια ημερομηνία. Σε περίπτωση μη έκδοσης του πιστοποιητικού επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ευρώ στον κατά νόμο δικαιούχο, δηλαδή στον ιδιοκτήτη ή εντολοδόχο διαχείρισης του ακινήτου από τον ιδιοκτήτη. Τέλος, η έκδοση του πιστοποιητικού θα πρέπει να προηγείται της υπογραφής του συμβολαίου μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή, καθώς σε κάθε μίσθωση ακινήτου, ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού θα πρέπει να αναγράφεται στο ιδιωτικό ή συμβολαιογραφικό μισθωτήριο συμβόλαιο.

Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ ( έκδοση πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου, όπως συχνά λέγεται);

Η έκδοση του Πιστοποιητικού ΔΕΗ απαιτείται στις παρακάτω περιπτώσεις:

Η διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού ΔΕΗ

  Γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις και έλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης του χώρου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει το ρελέ διαφυγής τάσης εγκατεστημένο στον πίνακα. Σε περίπτωση, που δεν υπάρχει αναλαμβάνουμε τη διαδικασία τοποθέτησης προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων πιστοποιημένων προδιαγραφών. Θα ήταν, επίσης, χρήσιμο να υπάρχει ένα σκαρίφημα ή μια κάτοψη του χώρου για τον οποίο εκδίδεται το πιστοποιητικό. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν κακοτεχνίες και σφάλματα αναλαμβάνουμε να αποκατασταθούν, πριν προχωρήσουμε στην έκδοση του πιστοποιητικού. Άμεσα σας παραδίδουμε το πιστοποιητικό ΔΕΗ ελεγμένο από τους πιστοποιημένους ηλεκτρολόγους μας.

Το Πιστοποιητικό ΔΕΗ  περιλαμβάνει:


Πόσα έτη διαρκεί το Πιστοποιητικό ΔΕΗ;

Τι σας προσφέρουμε:

  Αναλαμβάνουμε την άμεση έκδοση του πιστοποιητικού της ΔΕΗ. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 7600782 ή στείλτε το αίτημά σας στην φόρμα επικοινωνίας. Μέσα σε 24 ώρες (εντός Αττικής), το Πιστοποιητικό ΔΕΗ για το ακίνητό σας έρχεται στην πόρτα σας.