Στην εποχή της άνθησης της τεχνολογίας των επικοινωνιών και της πληροφορικής, στην οποία ο τομέας των συμβατικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων έχει φτάσει σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα πολλές σύγχρονες ζητούμενες απαιτήσεις όπως η ασφάλεια, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ενημέρωση, ο αυτοματισμός και η άνεση να μην είναι δυνατόν να εκπληρωθούν από αυτές, δεν αποτελεί πολυτέλεια η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ελέγχει αυτόματα και να διαχειρίζεται όλες αυτές τις λειτουργίες, αποκομίζοντας σημαντικά oφέλη τόσο σε ότι αφορά την άνεση όσο και σε ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Τι είναι το έξυπνο σπίτι;

  Είναι το σύνολο των αυτοματισμών, με τους οποίους ομαδοποιούνται, οργανώνονται και αυτοματοποιούνται οι λειτουργίες μιας κατοικίας, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερες της μιας χρήσης π.χ. ένας διακόπτης μπορεί να ελέγχει το φωτισμού ενός δωματίου, ενώ o ίδιος διακόπτης μπορεί να ανοιγοκλείνει και τα ρολά (π.χ. διπλό πάτημα). Βασικό στοιχείο του έξυπνου σπιτιού είναι η δυνατότητα διαχείρισης του σπιτιού από απόσταση μέσω του κινητού τηλεφώνου και η δυνατότητα της αυτόματης ενεργοποίησης συγκεκριμένων λειτουργιών(π.χ. με την αποχώρηση από το σπίτι  να κλείνουν όλες οι ηλεκτρικές καταναλώσεις, η θέρμανση, τα ρολά και να ενεργοποιείται ο συναγερμός).

Ποιες λειτουργίες περιλαμβάνει το έξυπνο σπίτι;

  Το έξυπνο σπίτι μπορεί να αυτοματοποιήσει όλες τις λειτουργίες του σπιτιού, καθώς καθιστά όλες τις συσκευές του "έξυπνες" και μπορεί να τις διαχειριστεί από οπουδήποτε. Οι συνηθέστερες λειτουργίες αυτοματοποίησης είναι:

Α. Έλεγχος Φωτισμού

  Το Σύστημα μπορεί να ανάβει, να σβήνει και να "ντιμάρει", όλα τα φωτιστικά του σπιτιού δημιουργώντας ελεύθερα όλα τα δυνατά σενάρια φωτισμού, απ’ όπου και αν βρίσκεστε.

Β. Έλεγχος Ρολών και Τεντών

  Το Σύστημα μπορεί να ανεβάσει και να κατεβάσει τα ρολά και τις τέντες σας, μεμονωμένα ή σε ομάδες με το πάτημα ενός διακόπτη, όταν είστε στο σπίτι σας ή από το κινητό σας όταν είστε εκτός του σπιτιού σας.

Γ. Έλεγχος Θέρμανσης και Ψύξης

  Το Σύστημα μπορεί να ρυθμίσει την θέρμανση και την ψύξη σας από απόσταση, όχι απλά σαν λειτουργία on/off αλλά αναλαμβάνοντας  όλες της λειτουργίες ρύθμισης,  που μπορεί να κάνει το contrοl του κλιματιστικού σας.

Δ. Ασφάλεια του σπιτιού

  Το Σύστημα μπορεί να βλέπει τους χώρους του σπιτιού από απόσταση και να δημιουργεί συνθήκες πανικού, όταν χρειαστεί. Συνήθεις συνθήκες πανικού είναι το ταυτόχρονο άναμμα όλων των φώτων, το ανέβασμα των ρολών, η ενεργοποίηση σειρήνας ή η προσομοίωση ύπαρξης σκύλων μέσα στο σπίτι (επιθετικό γάβγισμα σκύλων). Η ενεργοποίηση των συνθηκών πανικού μπορεί να γίνει και με το πάτημα ενός διακόπτη, όταν είστε εντός του σπιτιού σας.

E. Έλεγχος Θερμοσίφωνα, Συστήματος Ποτίσματος, Ηλεκτρικών Συσκευών

  Το Σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει πλήθος ηλεκτρικών συσκευών και Συστημάτων με το πάτημα ενός διακόπτη, όταν είστε στο σπίτι σας ή από το κινητό σας όταν είστε εκτός του σπιτιού σας.


Ηλεκτρολογική εγκατασταση

  Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα της λειτουργίας του έξυπνου σπιτιού είναι η ευκολία με την οποία αυτό εγκαθίσταται σε μια υπάρχουσα ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Η εγκατάσταση αφορά μόνο τον ηλεκτρολογικό πίνακα, τα "ντουί" των συσκευών που θα γίνουν ‘έξυπνες’ και την αντικατάσταση των διακοπτών που δίνουν εντολές με απλά μπουτόν.

Η ηλεκτρολογική εγκατασταση περιλαμβάνει τις εξής φάσεις:

  Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι όποιος χρήστης επιθυμεί, μπορεί να διαχειρίζεται το σπίτι του από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη έχει πρόσβαση στο internet. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν δημιουργηθεί κατάλληλες εφαρμογές στο Σύστημά μας για κινητά τηλέφωνα που δίνουν την δυνατότητα μέσω ενός φιλικού menu χρήσης να χρησιμοποιήσεις λειτουργίες του σπιτιού σου σαν να βρίσκεσαι εκεί (π.χ ανοίγω/κλείνω φώτα, ρολά, τηλεοράσεις,  κλπ.). Αυτό επιτυγχάνεται γιατί συνδέοντας το smartphone σας στο internet και με την είσοδο σας στην εφαρμογή μας, ένας cloud server στο διαδίκτυο επικοινωνεί με τους "μικροαυτόματους διακόπτες" που έχετε στο σπίτι σας και εκτελούνται οι εντολές σας.

  Το βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας «έξυπνο σπίτι» είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης όλων των χώρων και εγκαταστάσεων μιας κατοικίας με οποιοδήποτε τρόπο επικοινωνίας (μέσω σταθερού τηλεφώνου, κινητού τηλεφώνου, διαδικτύου). Συγκεκριμένα ορισμένες από τις λειτουργίες ενός σπιτιού που μπορούν να αυτοματοποιηθούν με στόχο να γίνει εύχρηστο, άνετο και γρήγορο είναι:

  Η Energy - Tech διαθέτει ηλεκτρολόγους με εμπειρία και εξειδίκευση στις εφαρμογές που απαιτούνται για να υλοποιηθεί το "Έξυπνο Σπίτι" και έχει την δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει την μελέτη, την εγκατάσταση, την προμήθεια του εξοπλισμού και τον προγραμματισμό για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (έξυπνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις - έξυπνο σπίτι - αυτοματισμοί κτιρίων) σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους (κτίριο γραφείων, ξενοδοχείο, κατάστημα, εμπορικό κέντρο, κτίριο εκπαίδευσης κ.λ.π).

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προσφορά οποιασδήποτε ηλεκτρολογικής εγκατάστασης μπορείτε να να επικοινωνήσετε τώρα μαζί μας στα τηλέφωνα 210 7600782 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας προκειμένου να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.